Pěšky do školy

04.06.2018 09:16

 

V týdnu od 21. do 25.května 2018 byl na naší škole uspořádán pěší týden. Tato akce byla pořádána ve spolupráci s občanským sdružením Pražské matky v rámci projektu Bezpečná cesta do školy.

V rámci tohoto týdnu byli rodiče, žáci i učitelé vyzvání k tomu, aby nechali svá auta doma a chodili buď pěšky, nebo jezdili MHD a zbytek došli pěšky.

Akce se u žáků setkala s nadšením. Mnozí si stáhli aplikaci, která jim počítala kroky, nebo se vybavili krokoměry. Už týden předtím plánovali, kudy budou chodit a kde případně s rodiči zaparkují dále od školy, pokud jezdí zdaleka autem. Během týdne mnozí změnili své návyky, které dodržují i po skončení akce.

Dalším úspěchem pěšího týdne bylo překonání cíle školy ujít celkem 985 km, což je vzdálenost z Prahy do Turína, kde před 130 lety zemřel svatý Jan Don Bosco. Škola tento svůj cíl překonala dokonce o více než 300 km. Žáci a učitelé celkem dohromady ušli 1297,8 km.

Vyhodnoceny byly třídy s nejlepšími chodci. Vyhrála třída 8.A se 219,6 km, na druhém místě se umístila třída 7.A se 190 km, na třetím místě třída 6.B se 149,4 km a na čtvrtém místě se umístila třída 7.B se 137,5 km. Na prvním stupni se umístily třídy 3.A, 3.B a  5.A. Oceněni byli i nejlepší chodci-jednotlivci, kteří dostali od občanského sdružení Pražské matky krásné ceny (pro vítězku batůžek Alpine Pro). Všem ještě jednou velice gratulujeme!

Škola je již přihlášena do pěšího týdne v září 2018, který proběhne v rámci Evropského týdne mobility. Doufáme, že nám opět vyjde krásně počasí, aby podpořilo naše nachozené kilometry.

 

Občanskému sdružení Pražské matky velice děkujeme za podporu při realizaci projektu.

 

Zpět

Vyhledávání

Církevní základní škola logopedická Don Bosco a mateřská škola logopedická © 2016